trevanner-enlivsstil

Direktlänk till inlägg 4 september 2014

När sanningen kommer ifatt en - igen....!

Av trevanner-enlivsstil - 4 september 2014 06:00

"Ni som står mig nära blir nog inte så jätteförvånade över att jag beslutat mig för att låna ut Dudde en tid. Tankarna har kommit och gått det senaste året men hjärtat har inte riktigt sagt JA... dock kommer verkligheten ifatt en och man inser att man behöver göra något utav den situaion som försvårar ens vardag och i detta fall så är det Dudde som blivit drabbad.

 

Jag arbetar heltid mellan 8-17 måndag till fredag. Jag kör kl 7 och kommer hem kl 18. Jag slänger i mig maten som min man lagar till mig, hinner slänga ur mig några "rutinfraser" till barn och man om "hur skolan har gått idag", "har du lekt", "hur gick provet" och "hann du handla älskling"? Kl. 19 står jag i stallet, mockandes tillsammans med ena dottern, vi rider och är hemma 21.00, in i dusch, äta, pussa Fabian godnatt och somna innan huvudet ligger på kudden kl 22.30....Detta är en bra dag... När vi tränar är jag hemma mellan 22.30-23.00."

 

Så skrev jag i våras och ni som följer bloggen vet hur historien följde.... pga. vissa omständigheter så fick Dudde stanna hemma! Sommaren kom, dagarna blev längre.... min ridning fick en nytändning. När Pinnen blev halt så blev tiden till min fördel. Nu är Fanny o Pinnen igång igen, vilket jag är så lycklig för.


Hösten närmar sig och dagarna känns mer o mer korta, min hälsa gör sig påmind då höst o vinter inte gör min sjukdom lättare. Pga. ständig värk känner jag ingen glädje utav ridningen längre utan min glädje vad det gäller hästar, är hos Fanny eller när jag får stå på marken och stötta och vara till hjälp..jag älskar verkligen att vara ponnymamma och vill lägga min tid på henne (och naturligtvis på min övriga familj men i denna bloggen handlar det om vårt liv med hästarna så det är utifrån det jag beskriver). Fannys ponnytid kommer inte tillbaka, jag kan ta upp min ridning närhelst jag kan och känner, men min kropp klarar inte ridning 5-6 dagar i veckan...det kräver Dudde.


I dagarna flyttar Dudde till Lina. Lina jobbar som stallchef och beridare på ett framgångsrikt hoppstall där ägaren tävlar upp till 1,50 hoppning. Lina ska utveckla Dudde framförallt i hoppning, hon har själv tävlat upp till 1,25. Att se Lina rida Dudde är nästintill magiskt. Hon är längre än jag och kommer åt Dudde på ett helt annat sätt än. Hon har en oerhörd känsla och när hon hoppade honom var det som om de inte gjort annat. Dudde trivdes, det är viktigt!


Jag har inte sålt Dudde, hjärtat är inte där och hur det blir i framtiden får min sjukdom avgöra. På något sätt har sanningen kommit ifatt mig och Duddes storlek är ett problem för mig och min kropp. Det är en tuff häst att rida och att jag som glad amatör har kommit så här långt med honom är en fantastisk lycka. Vad spelar det för roll att man har en häst med fantastiska kvalitéer om man inte själv klarar av att förvalta dom?


Hur länge han kommer vara borta är ännu inte bestämt men det blir under en längre period då Lina vill ha en chans att tävla honom. Detta känns bra, även om hjärtat gråter, och jag hoppas min magkänsla är rätt denna gång!


Till er som känner mig... spekulera inte utan fråga mig istället, jag är den enda som har svaren och ni sparar en massa av er tid!


Det är ett tufft nog utan att behöva få höra en massa rykten!





 



    



 



 

























 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av trevanner-enlivsstil - 24 mars 2015 23:41

Kraftlös, maktlös, orkeslös men ändå sömnlös...hur går det ihop? Tidigare ikväll stupade jag i soffan, trött och deprimerad efter att ha varit ute med pållen. Men nu kan jag inte sova... Älskade Honey känns jätteskum, ojämn på något sätt, halt ibl...

Av trevanner-enlivsstil - 12 mars 2015 09:03

Att jag inte lär mig!!! Förra veckans träning gick sådär, Honey stannade lite igen men kände att jag inte fick rätta känslan och red inte så bra så fick ta på mig det. Träningen veckan innan hade gått super så det kändes sådär kul att backa ett ste...

Av trevanner-enlivsstil - 12 mars 2015 07:47

Att jag inte lär mig!!! Förra veckans träning gick sådär, Honey stannade lite igen men kände att jag inte fick rätta känslan och red inte så bra så fick ta på mig det. Träningen veckan innan hade gått super så det kändes sådär kul att backa ett ste...

Av trevanner-enlivsstil - 10 mars 2015 21:22

Tja, Stina här :)   Både jag och Oscan är väldigt nöjda med det fina vädret på sistone! Känns som att vintern är över, eller det hoppas jag iaf    Tävlingsdebuten för året blev i Skabersjö i början av februari, och Oscan var TAGGAD! Dubbelt fel...

Av trevanner-enlivsstil - 14 januari 2015 20:25

Älskar denna vintern!! Perfekt väder att hålla igång hästen i även om jag inte älskar regn och blåst. Men bättre än minusgrader, is och snödrivor... :) Så Oscan konditionstränar för fullt, mycket trav längs grusvägarna, där han bara kan rulla på. Kän...

Presentation


Välkommen till Tre Vänner - En Livsstil! En blogg om tre vänner som fann varandra genom vårt gemensamma intresse - Hästarna! Vi heter Åsa, Stina och Linda och kommer att blogga om vår vardag, om oss och våra hästar.

Kategorier

Våra Hästar

Prinz Oscar "Oscan", -02 valack e; Highlight - Landprinz I. Tävlar fn 1,20 och LA Dressyr.

Äg. Kristina Eriksson

 

 

Honeysuckle BS "Honey", -06 sto e; Homme d'Honneur xx - Don Schufro. Tävlar fn 1,10 och LB Dressyr.

Äg. Åsa Ståhlbrand 

 

   

Ceydoo "Dudde", -05 valack e; Guido(ex Gudo) - Flamingo 481. Tävlar fn 1,10 och LB dressyr

Äg. Linda Jeppsson            

 

Tävlas av Lina Bengtsson

 

 

 

 

Pinocchio "Pinnen"-08 valack

kat. C Sv.Ridponny

e; Lambourghini 1028 - Sörbys O'boy RNF 133

Rids av Lindas dotter Fanny. Tävlas i LA.

Äg. Karolina Nilsson

   

     

Tillsammans mot Cancer!

Fuck Cancer, stöd cancerforskningen!! Tillsammans mot cancer!

Pg 901986-0, Bg 901-9514

 

   

 

 

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards