trevanner-enlivsstil

Direktlänk till inlägg 30 mars 2014

Jag tar en paus.....

Av trevanner-enlivsstil - 30 mars 2014 13:30

Ni som står mig nära blir nog inte så jätteförvånade över att jag beslutat mig för att låna ut Dudde en tid. Tankarna har kommit och gått det senaste året men hjärtat har inte riktigt sagt JA... dock kommer verkligheten ifatt en och man inser att man behöver göra något utav den situaion som försvårar ens vardag och i detta fall så är det Dudde som blivit drabbad.


Jag arbetar heltid mellan 8-17 måndag till fredag. Jag kör kl 7 och kommer hem kl 18. Jag slänger i mig maten som min man lagar till mig, hinner slänga ur mig några "rutinfraser" till barn och man om "hur skolan har gått idag", "har du lekt", "hur gick provet" och "hann du handla älskling"? Kl. 19 står jag i stallet, mockandes tillsammans med ena dottern (såvida hon inte fått ta en tidigare buss vid hoppträningar etc för att vi öht ska hinna med), vi rider och är hemma 21.30, in i dusch, äta, pussa Fabian godnatt och somna innan huvudet ligger på kudden kl 22.30....Detta är en bra dag... När vi tränar är jag hemma mellan 22.30-23.00


Jag har inte min häst hemma, det hade underlättat men det är fler än JAG i vår familj, vi är fem stycken och vi är endast två som är hästtokiga. Jag har inte skaffat familj för att inte vara delaktig i den! Detta liv fungerar ett tag, så länge man har en familj som ställer upp för en men i långa loppet så blir det ohållbart och familjen blir drabbad. Jag är faktiskt Mamma och Fru också och som läget är nu, sen en tid tillbaka och en tid framöver så behöver min familj mig lite extra.... och jag behöver dom!

 

Dudde är min bästa vän.... man säljer inte sin bästa vän.... däremot så ser man till att ordna så ens bästa vän har det bra. Jag har tappat gnistan och motivationen... Ridningen är inte mitt andningshål för närvarande utan har blivit ett måste. Jag försökte att dra ner på ridningen till 3-4 dagar i veckan men jag har en Bästis som blir oerhört rastlös om han inte får jobba 5-6 dagar. Min Bästis vill ha min fulla uppmärksamhet och som livet ter sig nu så kan jag inte ge honom den!

 

 

**************************************************




Jag lärde känna Sofie "Soffan" via Instagram, visst är de sociala medierna fantastiska?!! Efter att ha kollat Soffans bilder så kände jag ganska snart att "Det här är en tjej som liknar mig"! Hon verkade glad och sprallig, mycket hästbilder, både från hoppning och till galopphästar på Jägers, och även mycket träningsbilder från Fitness etc. Vi "snackades" lite grann över Instagram, kommenterade varandras bilder etc. 


Häromdagen lade Soffan ut att hon letade en utbildningshäst att ta med sig till Strömsholm då hon hade kommit in på ridlärarutbildningen där och när jag läste det så kände jag bara att "Hon hade blivit perfekt för Dudde"!! Nästan lite läskigt men det var en magkänsla.... som visade sig stämma förbannat bra!


Idag var Soffan och red Dudde och de var så fina tillsammans! Det är så roligt att få se sin häst från marken, man blir varse om vilken fin häst man verkligen har! Det klickade mellan oss alla tre och det blev klart att Dudde är den som ska få följa med henne! Det är dock inte riktigt klart vart han kommer att åka då Soffan även har sökt in till unghästutbildningen i Flyinge. Kommer hon in på den linjen så kommer Dudde vara hos henne i två terminer, blir det Strömsholm så kommer han hem till Jul! Nånstans hoppas jag ändå att det blir Flyinge får då har jag en chans att få komma och hälsa på honom lite oftare ;-)!


"Soffan har jobbat för Maria Gretzer och har tävlat upp till 1,35 och Msv dressyr. Hon har ridit sedan hon var sex år och har arbetat och ridit hästar mer eller mindre hela sitt liv. Jobbar som stallschef på Stall Tygelsjögården, som är ett Dressyrstall i Dalby och närmast kommer hon från Mimmi Hansson hoppstall i Vellinge. Hennes pappa är ägare till Cirkus Brazil Jack och har själv som barn, uppträtt."


Soffan kommer att rida Dudde 1-2 ggr i veckan fram till avfärd i Augusti, så de kan få växa ihop och lära känna varandra. Det känns som en bra övergång och jag hinner smälta att han faktiskt ska resa bort ett tag. Tror faktiskt att det kommer bli Soffan som tävlar honom i sommar också ;-). 


Jag är så otroligt glad över denna lösningen. Jag tror detta kommer bli toppen för oss alla tre. Jag är övertygad om att Dudde kommer få ett spännande år framför sig. Själv kommer jag bli en Supermamma, en Superfru och En alldeles utomordentlig Ponnymamma :)! Och om ett år....då ser förhoppningsvis livet annorlunda ut och jag och Dudde kommer kanske äntligen få vår 1,20 debut ;-))! 

 

 

 

 

Sofie "Soffan" och Dudde :)

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av trevanner-enlivsstil - 24 mars 2015 23:41

Kraftlös, maktlös, orkeslös men ändå sömnlös...hur går det ihop? Tidigare ikväll stupade jag i soffan, trött och deprimerad efter att ha varit ute med pållen. Men nu kan jag inte sova... Älskade Honey känns jätteskum, ojämn på något sätt, halt ibl...

Av trevanner-enlivsstil - 12 mars 2015 09:03

Att jag inte lär mig!!! Förra veckans träning gick sådär, Honey stannade lite igen men kände att jag inte fick rätta känslan och red inte så bra så fick ta på mig det. Träningen veckan innan hade gått super så det kändes sådär kul att backa ett ste...

Av trevanner-enlivsstil - 12 mars 2015 07:47

Att jag inte lär mig!!! Förra veckans träning gick sådär, Honey stannade lite igen men kände att jag inte fick rätta känslan och red inte så bra så fick ta på mig det. Träningen veckan innan hade gått super så det kändes sådär kul att backa ett ste...

Av trevanner-enlivsstil - 10 mars 2015 21:22

Tja, Stina här :)   Både jag och Oscan är väldigt nöjda med det fina vädret på sistone! Känns som att vintern är över, eller det hoppas jag iaf    Tävlingsdebuten för året blev i Skabersjö i början av februari, och Oscan var TAGGAD! Dubbelt fel...

Av trevanner-enlivsstil - 14 januari 2015 20:25

Älskar denna vintern!! Perfekt väder att hålla igång hästen i även om jag inte älskar regn och blåst. Men bättre än minusgrader, is och snödrivor... :) Så Oscan konditionstränar för fullt, mycket trav längs grusvägarna, där han bara kan rulla på. Kän...

Presentation


Välkommen till Tre Vänner - En Livsstil! En blogg om tre vänner som fann varandra genom vårt gemensamma intresse - Hästarna! Vi heter Åsa, Stina och Linda och kommer att blogga om vår vardag, om oss och våra hästar.

Kategorier

Våra Hästar

Prinz Oscar "Oscan", -02 valack e; Highlight - Landprinz I. Tävlar fn 1,20 och LA Dressyr.

Äg. Kristina Eriksson

 

 

Honeysuckle BS "Honey", -06 sto e; Homme d'Honneur xx - Don Schufro. Tävlar fn 1,10 och LB Dressyr.

Äg. Åsa Ståhlbrand 

 

   

Ceydoo "Dudde", -05 valack e; Guido(ex Gudo) - Flamingo 481. Tävlar fn 1,10 och LB dressyr

Äg. Linda Jeppsson            

 

Tävlas av Lina Bengtsson

 

 

 

 

Pinocchio "Pinnen"-08 valack

kat. C Sv.Ridponny

e; Lambourghini 1028 - Sörbys O'boy RNF 133

Rids av Lindas dotter Fanny. Tävlas i LA.

Äg. Karolina Nilsson

   

     

Tillsammans mot Cancer!

Fuck Cancer, stöd cancerforskningen!! Tillsammans mot cancer!

Pg 901986-0, Bg 901-9514

 

   

 

 

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards